Už jste vyzkoušeli Malou domů, zvýhodněné nákupy v celé řadě kategorií? Více informací

Blog

  1. blog

    Jak na to - Pigmentové gely Síra Hobby

    Podrobný návod od Mariana "Síry" Bunce, jak správně pracovat s pigmentovým gelem, aby se dostavil očekávaný výsledek.
  2. blog

    Metalické pasty od AK-Interactive

    Roman Urbánek. Jméno, které je mezi modeláři všeobecně známé a z mého pohledu se jedná o špičkového modeláře. Proto jsem rád, že se můžu s vámi podělit o zkušenost, kterou nám Roman zaslal. Je pravda, že Roman toho moc nenamluví, zato jeho modely jsou zkrátka TOP.
  3. blog

    Jak pracovat s pigmenty Vallejo – část 2.

    Moje dlouhodobá zkušenost s užíváním sad pigmentů Vallejo a pár postupů, na které jsem v tomto čase přišel. Milan Nes.
  4. blog

    Vallejo Chipping Medium - zkušenost

    První postřehy s užitím Chipping Media od Vallejo - prostředkem pro vytvoření Chippingu (odřenin, škrábanců – čipů/odštěpků). Přípravek vytvoří „separační“ vrstvu mezi jednotlivými vrstvami barvy, díky tomu můžeme vrchní vrstvu barvy „odmývat“, nebo škrábat a tím vytvářet dojem skutečného opotřebení materiálu.
  5. blog

    Jak na airbrush barvami Vallejo

    Delší dobu jsem slyšel, že barvy Vallejo se nehodí do pistole, a že jsou vhodné jenom na štětec. Současně jsem ale viděl řadu top staveb ze zahraničí, stříkaných těmito barvami. Při jedné debatě s p. Kořínkem, mi bylo vysvětleno několik zásad, jak s nimi pracovat a světe div se - s výsledkem úplně prvního pokusu jsem byl velmi mile překvapen. O toto se tedy chci podělit i s Vámi. Na 1/72 modelu kořistní KV-1a užití sady Vallejo pro německou "pancéřovou šedou".
  6. blog

    Wash Síra Hobby - zkušenost

    Zkušenost s "vodovým" washem od českého výrobce pana Bunce - Sira Hobby. Postup aplikace je trochu jiný než u ostatních výrobců, ale to přináší další možnosti a výsledky hodnotím jako zajímavé.
  7. blog

    Výměna těsnění šroubovací trysky

    Praskla gumička a nemůžete stříkat? Je na čase ji vyměnit. Stříkací pistole není perpetum mobile.
  8. blog

    Jak na zabahnění modelu

    Další podrobně sepsaný postup jak Milan dosáhl pěkného zabahnění modelu přípravky od Valleja.
  9. blog

    Restorer - čistič, který vyčistí (téměř) vše

    Restorer od firmy Createx Colors je účinný čistič hlavně zaschlé barvy v pistoli. Často se stává, že po čase i přes pravidelné čištění airbrush pistole, dojde k zanešení špatně dostupných míst a zákoutí v pistoli barvou. K dokonalému vyčištění je vhodný právě tento čistič. Je absolutně bez zápachu a jeho účinnost je perfektní.
  10. blog

    Základní rozdělení pistolí

    Co je to dvoučinná pistole? Proč mají některé pistole kalíšek a některé skleničky? Co je to samocentrovací tryska? Která pistole je dobrá na co? V tomto článku jsme popsali základní rozdělení pistolí pro lepší orientaci.
  11. blog

    Jak na maskování modelů

    Moje zkušenost s chytrou gumou od MR.Paint, velmi dobrým pomocníkem pro maskování modelů.
  12. blog

    Tmelení pomocí MR.FILLER

    Moje zkušenost s tekutým tmelem od MR Paintu - MR.FILLER, který poslední rok používám jako v zásadě jediný tmel na malé a střední nerovnosti a na nepřístupná místa.
  13. blog

    Jak pracovat s pigmenty Vallejo

    a vytvořit s nimi zajímavý efekt koroze? V tomto článku najdete popis modeláře Milana, který se rozhodl podělit se o svůj postup a vše srozumitelně popsal.